maanantai 4. maaliskuuta 2024

#pojatkinlukee -kirjavinkit + Bonus vinkki

Monesti kuulee sanottavan, ettei pojat lue. Voihan se niinkin olla, mutta poikkeuksiakin joukkoon mahtuu. Meillä on luettu aina. Itseasiassa käymme kirjastossa usein. 

Poikamme osasi lukea jo ennen koulun alkua. Siihen on varmasti vaikuttanut isosiskon esimerkki lukemisesta, iltasadut, muut yhteiset lukuhetket sekä tietysti Hänen oma suuri into ja tiedonnälkä lukemista kohtaan.

pojatkin lukee, kirjasto, nuortenkirjat, kirjavinkit, zeus, neropatin päiväkirja, lasse-maijan etsivätoimisto,























Niinpä suosikki sarjat ja -kirjailijat on löydetty aikaa sitten. Osa näiden tuotannosta on läpi luettu, mutta silti niitä lainataan aina vain uudelleen. Onhan ne suosikkeja ! Kirjasarjojen tuoreimpia teoksia odotamme kuitenkin aina innokkaasti.

Poikamme täytti juuri 10-vuotta. Joidenkin kirjojen suositusikäraja alkaa jo 6-vuotiaasta. Aloittaa voi siitä ensimmäisestä kirjasta tai voi valita juuri ne, lapsen omaa mielenkiintoa herättelevät teokset. Silloin luultavasti tulee lainattua samasta sarjasta seuraavalla kerralla toinenkin kirja.

#pojatkinlukee, kirjasto, nuortenkirjat, kirjavinkki




























Tässä poikamme suosikkeja :

📘Vitsipitsa, Juhana Salakari 
📘Minecraft: Pelaajan opas 
📘Tatu ja Patu, Aino Havukainen ja Sami Toivonen 
📘Neropatin päiväkirja, Jeff Kinney 
📘Lasse-Maijan Etsivätoimisto, Martin Widmark 
📘Koiramies, Dav Pilkey 
📘Koululaisen suuri vitsikirjia, Joachin Readme 
📘Mestarietsivä Peppunen, Troll 
📘Hamsteri Päiväkirjat 1-6 / Medetai, Matleena Paukkunen 
📘Vihjeitä ja vinkkejä Pokémon Go! -pelaajille, Ryan Justin  
📘Zeus Mahtava, Crispin Boyer 
📘Risto Räppääjä, Sinikka ja Tiina Noppola, Aino Havukainen sekä Sami Toivonen 

Ihan kaikista suosikeista en saanut kuvia - ovat kirjastossa näköjään monen muunkin mieleen, mutta ylläolevan listan tai kirjailijan nimellä löytyy kansikuvat.

tatu ja patu, avaruus, avaruusseikkailu, aino havukainen, sami toivonen,

koululaisen suuri vitsikirja, vitsikirja, nuortenkirja, huumori,
















HOX ! 

Haluan vielä antaa bonus vinkin. Aina ei huvita tai ehdi lukea. Meillä vanhemmillakin on omia askareita, niin siksipä meillä tällaisina hetkinä kuunnellaan Podplayn, Lasten Sadut sarjaa. Joskus koko perhe kerääntyy bluetooth tuubikaiuttimen kuuluvuuden piiriin ja kuuntelemme yhdessä. Mutta, välillä lapsi haluaa kuunnella satuja omassa rauhassaan, omilla langattomilla kuulokkeillaan ja juttu toimii hyvin niinkin.

Lasten Sadut sarjassa on paljon kivoja, opettavaisia ja huumorilla höystettyjä satuja. Varoitus ! Näille saattaa aikuinenkin nauraa. Viimeksi kun katsoin, jaksoja oli jo 70. 

Satujen käsikirjoittajat ja ääninäyttelijät ovat Paula Noronen (tuttu mm. Supermarsusta) ja Minna Kivelä (mm. Pikku Kakkosen Närpiäisistä - se pinkki pukuinen). 

Sarjassa on Taikakakkakikkaretta, Pahismummoa, Orava Veljeksiä, Satubattlea, Joulupukki, Karkaavat vauvat Vuokko ja Keke sekä Mestarivanhempia jne jne jne. Yksi jakso kestää n. 7-17 min.

Suosittelen ehdottomasti ! 

lasse-maijan etsivätoimisto, nuortenkirja, lastenkirja, kirjasarja, martin widmark,




















nuortenkirja, kirjasarja, lastenkirja, zeus, tammi, crispin boyer,

























*Postaus ei ole tehty minkään kustantajan/kirjailijan tai kirjaston yhteistyön tuloksena. Suosikkilistalla on ainoastaan poikamme mieltymyksiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti