lauantai 18. joulukuuta 2021

Villa Pinja - Landskrona nahkasohva


landskrona sohva, ikea, nahkasohva, kameli, villa pinja kalajoki
 
ikea landskrona nahkasohva, kameli, iso nahkasohva

Ehdinpäs ottaa pari nopeaa pikaräpsyä mökiltä, ennen kuin vuokraajat saapuu. 

Mutta sitä ennen, käytiin 800 km edestakainen päiväreissu pohjois-pohjanmaalta Tampereelle. Kohteena Ikea. Mökillä kävi muutamien tyyppien porukka riehumassa ja siinä hötäkässä meni käyttökelvottomaan kuntoon useampi sohva, väliovia, pari metallista roskista ja vähän muuta pienempää juttua. Uutta täytyi siis lähteä hakemaan. Olisihan niitä huonekaluliikkeitä löytynyt lähempääkin, mutta isompien nahkasohvien yli neljän viikon toimitusaika käänsi asian kuitenkin Ikean hyväksi. 

Niin kuin kuvastakin näkyy valintamme oli Landskrona kulmasohva, viiden istuttava, kullanruskea (minusta kyllä enemmän kamelin värinen, kuin ruskea) ja vieläpä puu jaloilla - jotta kestäisivät vuokrakäytössä sekä sopivat hyvin uusiin sisustus suunnitelmiin.

Landskrona sohvan lisäksi mukaan lähti uutta astiastoa - muunmuassa kahvimukien väri vaihtui vaaleaan beigeen. Nämä Färgklar mukit kelpuuttaisin kotiinkin. Suunnitelmana on ottaa ensin Villa Pinja käsittelyyn ja uudistaa värimaailmaa vaaleammaksi. Jonka jälkeen myös Villa Nuutti saa "vaaleamman värihuuhtelun". 

Musta ja muutenkin maskuliinisuus saa mökeistä nyt väistyä. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole tuoda kukkakuvioita, vaaleanpunaista tai maalaisromanttisia fiboja, vaan lopputulos pidetään edelleen skandinaavisen linjakkaana, mutta muutamalla harkitulla "mausteella" höystettynä. 

Muutoksia tulee myös Villa Pinjan yläkertaan sekä terassille - niin ja sauna rakennetaan kokonaan uudestaan. Aikataulullisesti osa tehdään alkuvuodesta, mutta toisten projektien kanssa on odotettava kuumimman kesäsesongin yli. 

Ihanaa lauantaita kaikille !


2 kommenttia:

  1. Onko tämä sohva pysynyt hyvässä kunnossa? Juuri ostettiin meille, ja mietin, miten kestää 5h perhettä ja 4 kissaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Johanna !

      Ja kiitos kommentista :)

      Sohva on ollut kovalla käytöllä, sillä mökillämme on sallittu pienet koirat ja vuokrausaste on suhteellisen korkea. Kissojen kynsiin yms en osaa ottaa kantaa.

      Sohva on pysynyt hyvänä, mutta alusta asti nurkan istuintyynyn yksi kulma on nostanut itseään. Olemme yrittäneet asettaa sitä vaikka miten takaisin paikoilleen ja ajattelimme käytössä sen laskevan - näin ei kuitenkaan käynyt. Voimme kuitenkin elää asian kanssa ja se on pieni juttu.

      Nahan pinta on pysynyt hyvänä ja siitä on ollut helppo saada kostealla liinalla jäljet pois.

      Poista