lauantai 25. syyskuuta 2021

Hengissä ollaan...



Elämä on pyörinyt tiiviisti perheen ympärillä. Kovin montaa rauhallista hetkeä ei ole ollut. Ja niinä rauhallisina hetkinä olen uupuneena kaatunut sänkyyn. Siksipä olenkin keskittynyt enemmän kuvaamiseen ja instagram stooryyn. Osan kuvista olen napannut suoraan sieltä, joten siksi hieman hassut kuvatekstit.

Eräänä lauantaina mies oli lähtenyt liian aikaisin töihin ja lapsetkin vielä nukkuivat - raotin silmiäni ja mitä näin. Yöpöydän kukan yhden lehden, joka seisoi täysin suoraan ylöspäin. Ihan kuin minulle olisi toivotettu hyvää huomenta - hymyilin. Joskus onni löytyy arjen keskeltä täysin odottamatta, niistä ihan pienistä hetkistä.

marimekko, pioni

fazer, leipurit, kaura ja karpalo leipä

popcorn, maissi, kasvatus, ruukku istutukset, parveke

Kokeilin Fazerin Leipurit, kaura & karpalo leipäjauhoseoksesta leipoa leipää. Ihanan rapeakuorista leipää siitä syntyi ja syötävääkin se oli. 

Kesän korvalla istutin myös maissia (tai pop cornia, miten sen haluaa sanoa). Ne kasvoivat - ihme kyllä ja olivat ihan kivan näköisiä ! 

Tein myös sukulaisille, kahvikakuksi hieman muunnellun version juustokakusta. Tuunasin täytettä ja laitoin siihen domino keksien paloja ja päälle tuoreita, suuria vadelmia. Kakku katosi nopeasti lautaselta, joten taisi olla suun mukaista. 

Hankin myös ruukkunarsisseja, jotka olivatkin kiva piristys kotoilun lomaan.

...ja pääsiäinen ei ole pääsiäinen, jos ei ole Fazerin Mignon suklaamunia. Tämän on mieskin jo parissa kymmenessä vuodessa oppinut. Mutta tänävuonna Hän ylitti itsensä ja toi neljän setin. Niitä herkuteltiin vielä pitkään juhlapyhän ylikin.

vadelma kakku, juustokakku, domino, fazer, handmade, äiti leipoo

kevät, narsissi, ruukkunarsissi, parveke, istutukset

marimekko, unikko, fazer, mignon, suklaamunat, pääsiäinen, omenapuu, valkoinen


kalajoki, kalajoen hiekat

kalajoki, kalajoen hiekat, pitkospuut



kalajoki, hiekkasärkät, suomen riviera, kalajoen hiekkasärkät

Kalajoen hiekat olivat luonnollisesti parhaaseen sesonkiaikaan ns. ammuttu täyteen porukkaa, joten päätimme yrittää uudelleen sesongin hieman hiivuttua. Silloin ei ollutkaan enää niin läkähdyttävän kuuma. Luonnollisesti lapset halusivat kastautua. Tyhmä äiti ei ottanut uimakamoja mukaan - ei ollut kyllä puhettakaan sellaisesta. Olisin tarvinnut seitsemättä aistia, arvauksen tai vain pysähtyä hetkeksi ajattelemaan asiaa. Noh, kaikki olivat kuitenkin tyytyväisiä ja kivaa oli !

K-kauppojen Marimekko keräilyä en ole voinut ohittaa. Muutamia hassuja juttuja olen hankkinut, mutta etupäässä kuitenkin pyyhkeitä, jotka eivät kuitenkaan kuviin saakka ole ehtineet. 

Nyt syksyllä alkoikin sitten koulut. Meiltä lähti tytär viidennelle luokalle ja juniori aloitti ekan luokan. Hieman äitiä jännitti ensimmäisenä aamuna. Poika on kuitenkin jo ennen koulua ollut reipas lukemaan ja laskemaan. Välillä tunneilla on kuulemma tylsää. Tyttärellä on uuden opettajan johdolla ollut jo muutamia kokeita ja hienosti Hän on numeroita napsinut. Ilolla on saanut nimen alle raapustaa.

marimekko, keräily, k-kaupat, k-ruokakaupat


syksy, fall, sienet

syksy, fall, kirsikkapuu, kirsikka


Villa Pinjalla ja Villa Nuutilla olemme itse aika vähän ehtineet olemaan, sillä mökit ovat koko ajan varattuina. Tämä on tietysti positiivinen juttu. Muutamia ns. täsmäiskuja olen käynyt suorittamassa eli katsomassa, että paikat ovat ehjinä ja puhtaina. Mutta, myös muutamia takaiskuja ollaan otettu vastaan. Ainahan mökinomistajilla on jotain korjaus hommaa meneillään ja itseasiassa niin on juuri tälläkin hetkellä.

Sain lähes puolen vuoden jonotuslistalla roikkumisen jälkeen toteutettua pitkäaikaisen Marimekko haaveeni. Hankin nimittäin mustan Gratha laukun. Laukku odottaa vielä toistaiseksi ensiesiintymistään - ei ole ollut mitään menoa, kotoilun lisäksi, jossa laukkua olisi voinut ulkoiluttaa. Eiköhän sellainenkin hetki vielä tule - kaikki aikanaan. Mutta sitä odotellessa, voi nauttia pullakahvit !

villa pinja, villa nuutti, kalajoki, kalajoen hiekkasärkät

marimekko, gratha, focus tarjotin, pullakahvit, paulig, valokuvaus, vanha kamera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti