tiistai 12. huhtikuuta 2022

Pääsiäinen tulee - Oletko valmis?


pääsiäinen, easter, kahvi, paulig, kultamuna, suklaamunat, rairuoho, suklaa, pääsiäismunat, panda, toffeemuna

rairuoho, diy, pääsiäinen, easter, kultamuna

Joka vuosi mietin mihin erilaiseen astiaan istutan pääsiäisruohon kasvamaan. Muistin nähneeni pinterestissä kananmunankuoriin istutettua ohraa - sitä piti kokeilla, mutta koska ohraa oli jo viimevuonna, nyt on rairuohon vuoro. 

Noin viikossa ollaan päästy tähän pisteeseen - tuleekohan siitä mitään ennen pääsiäistä(?) Teen joka vuosi saman virheen - joko olen liian aikaisessa, että ruoho lakastuu ennen juhlaa tai kasvukausi on edelleen pahasti kesken. Noooh, ei hätää. Ensivuonna on jälleen uusi mahdollisuus onnistua. 

Tuoreet kukat tuovat välittömästi kevään tuntua kotiin. Ostan niitä aivan liian harvoin. Siinä olisikin ryhtiliikkeen paikka. 

tulppaani, kevät, kesä, valkoinen, valkoiset tulppaanit, pääsiäinen

Eräs viikonloppu poikamme selaili vanhaa eskari kirjaansa, josta olemme tehneet tekemättömiä tehtäviä aina silloin, kun on ollut tylsiä hetkiä, ulkona huono keli tms. Hän nappasi sieltä Kutkulikeksien ohjeen. Kysyin kyllä muutaman kerran, että niin mitä halusit leipoa? 

Muutama neuvo kuitenkin heti alkuun, jotta et tekisi samoja virheitä, kuin me. 

Kutkulikeksit tai tuttavallisemmin Kutkulit jäävät väriltään vaaleiksi. Älä siis odota niiden saavan ns. väriä pintaan, sillä niiden kuuluukin jäädä vaaleiksi. 
Taikina tarttuu sormiin, joten teimme kekseistä pyöreitä kahden lusikan avulla. Ja jotka pyörittelimme sokeri/kaneli seoksessa.

Ja sitten ohjeeseen, joka kuuluu kaikessa yksinkertaisuudessaan näin...





kutkulikeksit, kutkulit, vaaleat kahvikeksit, paulig, kahvi, marimekko, räsymatto, sokerikeksit, sokeri, kaneli
Aiotko leipoa ?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti