keskiviikko 5. huhtikuuta 2023

Pääsiäinen

helmihyasintti, pääsiäinen, easter, kukat

kahvihetki, kahvi, tulppaani, kevät, easter, pääsiäinen, maitokahvi

valkoinen tulppaani, tulppaani, flowers, kukkakimppu, pääsiäinen, kevät, easter

Tulevana pääsiäislauantaina 8.4 noidat mellastivat navetoissa loitsimassa taloon huonoa karjaonnea. Niiden torjumiseksi alettiin polttaa kokkoja. Tapana oli myös värjätä lankoja, joten päivää alettiin kutsua lankalauantaiksi.

Täällä rannikolla trullit kiertävät juuri tuona lankalauantaina.

Yleisiä kokkoja ei ole poltettu muutamaan (korona)vuoteen. Huomasin lehdestä, että tänä vuonna on toisin. Voi siis olla, että pistäydymme ostamassa muutaman grillimakkaran, huokailemassa kokon suuruutta sekä lämmittelemässä kohmeisia käsiä, jonka jälkeen askel vie isovanhemmille iltakahville ja auttamaan heidän kokon sytyttämisessä.

virpominen, virpomisvitsa, pääsiäinen, pajunoksa, easter, pajunkissat

Muuten meillä vietetään pääsiäistä aika perinteisesti - lasten virpominen on heillä iän puolesta jo jäänyt, mutta pienien suklaamunien etsiminen, kuva vihjeiden perusteella on edelleen suosiossa. Lisäksi kokkailemme kaikki jotain koko perheen suosikkia. Yleisesti ottaen otamme siis hyvin rennosti. Tiedättehän - loma se on lyhytkin loma !

Pääsiäisaika tietää myös syntymäpäiviä - itseasiassa saamme maistella kakkua kahdesti, jopa peräkkäisinä juhlapäivinä. Perheen miesväki täyttää vuosia. 

pääsiäinen, diy, easter, pääsiäismuna, askartelu, hobby

ruohomunat, rairuoho, kananmunankuori, kananmuna, egg, easter, pääsiäinen, diy

Rairuoho sekä ohra kasvavat tänä vuonna hyvin - jopa niin hyvin, että taitavat olla jo kaatuneita juhlan aikaan. Noh, samapa tuo - onneksi oli hetken vihreää.

Kukat tuovat juhlan tuntua jo itsessään ja siksipä niitä on kiva olla ihan normaalin arjen keskelläkin. Olen yrittänyt luoda uuden perinteen, jonka mukaan lauantai siivouksen jälkeiseltä kauppareissulta tarttuisi mukaan tuoreita kukkia. Joka kerta näin ei käy, mutta olen onnellinen jos vaikka muutaman kerran kuussa.

pääsiäinen, easter, flower bouquet, kukkakimppu, yellow flowers

easter, pääsiäinen, kukkakimppu, harsokukka

spring, easter, pääsiäinen, rosa bouquet, vaaleanpunainen kukkakimppu



Virvon varvon
tuoreeks terveeks
tulevaks vuodeks
vitsa sulle
palkka mulle


Iloista Pääsiäistä !









easter, pääsiäinen, pupu, piirretty pupu, easterbunny, bunny





Kuvat: minä ja pexels.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti