tiistai 21. huhtikuuta 2020

Heinää ja bambua parvekkeelle



Meidän parveke on etelään päin, joten aurinko paahtaa sinne ihan kiitettävästi. Joka vuosi olen laittanut kukkia, mutta arvatkaapa mitä - tänä vuonna näin ei tule tapahtumaan. 

Paahtavan auringon vuoksi olen ajatellut aitoja sekä tekoheiniä ja lisäksi bambua. Elefanttiheinä ja bambu ovat sellaisia, joita kiinnostaisi kokeilla aurinkoisella parvekkeella. Täällä Itämeren rannikolla kasvaa heinää luonnonvaraisena hiekkadyyneillä, mutta sitä ei saa kaivaa maasta ylös omiin tarkoituksiin. 





Kuvan musta amppeli olisi aika kiva. Mutta jos on amppeli, tarvitsee se kukkia. Yhtä valkoista riippaverbenaa voisin harkita. Näyttää erehdyttävästi pelargonialta, mutta ei kuitenkaan sitä ole. 


Ecopots Bryssel tummanharmaa amppeliruukku näyttää aika hyvältä. Sitä myy muun muassa K-Rauta. 

Lähes pyöreäpohjainen Mark iso amppeliruukku on suhteellisen näyttävä, halkaisija jopa 41 cm ja korkeus 18 cm. Tämä malli löytyy Jotexin verkkokaupasta. Ehdottomasti oma suosikkini. 

Valoruukku jakaa varmasti mielipiteitä, minä tykkään. Luonnollisesti eri kokoja, väriä vaihtavia ja ei väriä vaihtavia markkinoilla on ja niitä löytyykin aika monesta myymälästä. 

Kuvan malli on Jyskin kukkaruukku Lom. Halkaisija 38 cm ja korkeus 40 cm. Ruukku sisältää 12 lediä, joiden kelvin-arvo 3000.

Tästä on hyvä jatkaa parvekkeen raivauksella ja muulla siivouksella. Parvekelasit sain muutama viikko sitten pestyä ja voin sanoa, ettei ollut ihan yksinkertainen operaatio. Tähän lisätään vielä korkeanpaikan jännitys - asumme toisessa kerroksessa ja viimeisien lasien ulkopinnan pesun vuoksi on pakko kiivetä A-tikkaille seisomaan. Alas ei kannata katsoa. 

En omista vartta ikkunalastaan, joten sellainen piti suunnitella itse siivouskaapista löytyvistä tarvikkeista. Parvekelasit tuli pestyä, mutta uskallan väittää, että seuraavan pesun tullessa ajankohtaiseksi, omistan lastaan tarkoitetun varren.








Kuvat: annival.fi / kotiliesi.fi / krauta.fi / jotex.fi / jysk.fi

2 kommenttia:

  1. Ihana parveke ja todella kauniit heinät. Hyvä idea laittaa sinne bambua ja heinää, jotka kestävät kovempaakin paahdetta. Meillä on myös kiva parveke, jota voi käyttää ympäri vuoden mukavasti, koska se on lasitettu. Saapa nähdä saadaanko nauttia meidän parvekkeella auringosta tänäkin kesänä, vai pääseekö sinne suunniteltu taloyhtiön parvekelasien huolto alkamaan piakkoin. https://www.parvekelasihuolto.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ada ja kiitos kommentista !

      Parvekelasitukset ovat ihan ok juttu, mutta ne myös pitävät polttavan kuuman auringonpaahteen lämmön hyvin parvekkeen sisäpuolella. Toki, kun laseja avaa, niin ongelma poistuu - ainakin hetkeksi. Auringonpaahteelle ei lasitkaan voi mitään, mutta ajattelin yrittää hillitä sitä asentamalla kattoon koukun (saa jokaisesta rautakaupasta) ja ostamalla valmiin ns. vuode-/sänkykatoksen. Levitän sen laverimme ylle. Näin saan jonkinlaisen varjon parvekkeelle, kun aurinko oikein yltyy porottamaan.

      Ihania hetkiä parvekkeellasi !

      Poista